Liesbeth Proesmans, zaakvoerder van D&L, dé pakjesdienst in Limburg

Ik ben Liesbeth, zaakvoerder van D&L en uw aanspreekpunt voor al uw vragen over transport en logistiek.

Gegroeid in het vak

Mijn achtergrond? Na mijn studies transport en logistiek aan de Provinciale Hogeschool Limburg leerde ik de kneepjes van het vak bij Exel Logistics. Die job combineerde ik vanaf 2000 met logistieke activiteiten als zelfstandige in bijberoep. Ondertussen schaafde ik mijn ondernemerskwaliteiten bij met een extra opleiding in sales en marketing.

In de wieg gelegd voor het ondernemerschap

Een geboren ondernemer? Ja, best wel. Mijn ouders waren zelfstandigen, dus de stap naar het ondernemerschap kwam zeker niet als een verrassing. Mijn interesse voor logistiek werd geprikkeld toen de sector begon op te komen in de jaren negentig en de passie voor het vak heeft me nooit meer losgelaten.

D&L: een Limburgs bedrijf in volle expansie

In 2004 groeide D&L uit naar een activiteit in hoofdberoep. Ik breidde de onderneming uit met een pakjesdienst en ging voluit voor groei. Vandaag telt D&L vier vaste medewerkers (een bediende en drie chauffeurs) en twaalf zelfstandige chauffeurs. We vormen een hecht en standvastig team. Een vertrouwensband opbouwen met elke klant staat centraal in onze aanpak.

Optimaal combineren als uitdaging

Of ik naast het ondernemerschap nog andere uitdagingen heb? Heel zeker! Mijn organisatorische talent komt ook thuis van pas. Mijn echtgenoot Gunther is vice-president van een Frans medisch bedrijf en brengt gemiddeld drie dagen per week door in het buitenland. We hebben samen twee zoontjes: Bo (7) en Noa (2). Planning en organisatie zijn dus cruciaal om werk en gezin optimaal met elkaar te combineren. Een uitdaging die ik trouwens elke dag met plezier aanga!

Mijn remedie tegen stress

Vrije tijd heb ik weinig, maar voor yoga probeer ik elke week enkele uurtjes vrij te maken. Geen overbodige luxe in een sector waarin stress en deadlines vaste kost zijn! Gelukkig zijn prioriteiten stellen en oplossingen zoeken onder druk mijn belangrijkste kwaliteiten. Proactief zijn is een must in de sector van logistiek en transport. Ik blijf meedenken met de klant, dat is mijn grootste sterkte.

>> Lees ook meer over D&L en ontdek onze missie en visie.